Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.sahilhaber.com/haber-detay/186_kis-lastigi-zorunlulugu

TÜRKİYE

Tümü

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU

(5 Ay, 0 Gün önce) 0 Yorum
Kış Lastiği uygulaması erkene alındı

   Her yıl ticari araçlar için  1aralıkta uygulanan zorunlu kış lastiği uygulaması bu yıl 15 Kasıma çekildi.Trabzon Valiliği basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

   Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanarak yürürlüğe konulan “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar hakkında Tebliğ” gereğince,   Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda “Her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiş, il sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama sıcaklıklar dikkate alınarak Valiliklerce belirlenir ve uygulanır” şeklinde hükme bağlanmıştır.

    Valilik Makamının 23.11.2023 tarihli oluru ile,  ticari amaçla yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan, kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca (A) türü yetki belgesine kayıtlı otomobiller için aksine bir karar alınmadıkça, 01 Aralık 2023 ile 01 Nisan 2024 tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunlu  hale getirilmiştir.

     Kamuoyunun bilgisine sunulur. 28.11.2023


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • Yayalara Mutlaka Öncelik Tanıyın : Karayolları trafik kanunumuzun 74. Maddesinde sürücülere önemli bir yükümlülük yükleniyor. Deniliyor ki sürücüler herhangi bir görevli ya da trafik işaretinin olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde durmak, geçiş hazırlığında olan yayanın geçmesine müsaade etmek zorundadırlar.
    1 Yil, 6 Ay önce
  • 1 Yil, 6 Ay önce
  • Covid-19 aşılarınızı ve hatırlatma aşılarınızı Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda mutlaka yaptırınız.
    1 Yil, 6 Ay önce
EURO
34.8255
DOLAR
32.4527
ARŞİV

°C
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Trabzonsporun Bu Yıl ki Durumunu Nasıl Buluyorsunuz?
Bu ankete toplam 5 kişi katıldı.