Haber Sitesi


Sayfa Linki : https://www.sahilhaber.com/makale-detay/37_gecmis-olsun-turkiye-m

MAKALELER

Tümü
Mustafa MUTLU

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE'M

13.02.2023 (14 Ay, 20 Gün önce) 0 Yorum

Dünyada ilk çağlardan beri geçiş ve değişiklik yaşandı. Tarh öncesi (insan oluşumuşumu öncesi) Coğrafi Zamanlar diye dünyanın soğuması ve yer yüzeyinin oluşum süreci İlk ve Orta öğretim düzeyi derslerine kitap işlenmiş ve öğretilmiştir,öğretilmektedir.Akademik düzeyde kayalık, Jeofizik vb. akademik alanlarda eğitim verilmekte ve toplantılar yapılmaktadır.

Deprem,sel,heyelan,su taşmaları (tusunamı),seller, çığ ve fırtına gibi bir çok doğal afetle karşı karşıya gelmekteyiz. Ayrıca insan veya diğer canlıların doğaya verdikleri zararlar sonucu bazen de doğal afet davranışlarını gösteren sonuçlar meydana gelmektedir. Yangın, göçük ve yıkımlar çok ağır sonuçlarla sonuçlanıyor.

Bu gerçeklikle insan oğlu sürekli gelişmiş, geliştirmeler göstermiş ve bilinç teknik alanında sürekli bir gelişme içinde olmuştur. En doğal hak olan yaşama hakkı korunsun diye her türlü bakım aranmaktadır. Yangın için ahşap evler yerine beton bina, sel ve çığ gibi afetlerden korunmak için şehir yerleşimlerinin yerlerinin çoğalması gibi özellikler ön plana çıkartılmış ve bilimsel öğretisi ile yaygınlaştırılmıştır.

Ancak ahşabın yerine yangından korunmak için beton yapılar inşa edilmiş çoğalan nüfus kat sayılarını arttırmayı doğurmuştur. Bu durum, kazanç kapısı olmuş iş ihtiyaca paralel olarak ranta dönüşmüş oldu. İşin içine rantın girmesi ile çeşitli hileler ve başarısızlıkları da yürütmeyi başardı.

Her deprem veya bir doğal afet sonucu canımızı yanınca hemen bir çalıştırıyoruz. Suçlu da en kolay müteahhit olduğu için hemen onlar üzerinden ver yanın yapılıyor. Elbette taahhüt eden müteahhit olduğu için baş sorumlu olarak hesap vermesi gerekir. Ancak çizen mimar, izin veren birimler, işi yapan elemanlar, kontrol eden yapı denetimciler vs.vs.

İşte rantın ahlakın ötesine geçmek her alanda insanlık sınıfını geçmek. İyi mühendis, mimar ve usta yetiştirmenin olmazsa olmazımızdır. İyi demek alanında öğretilen bilimsel bilgiler ve tecrübelerin yanında iyi ahlak öğretmezse o bilgi ve edinmeyenin hayata bir etkisi olamıyor ne yazık ki.

Ahlaklı bir toplum aile kurmak ve eğitimi içerecek şekilde geliştirerek tüm insanlık ortak değeri olmadıkça felaketler ahlaksızlığı insanlığın yüzüne sürekli bir tokat gibi vurmaya devam edecek.

Tüm Milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun Türkiye'm


BU YAZARA AİT SON 10 MAKALE

YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu makaleye daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • Yayalara Mutlaka Öncelik Tanıyın : Karayolları trafik kanunumuzun 74. Maddesinde sürücülere önemli bir yükümlülük yükleniyor. Deniliyor ki sürücüler herhangi bir görevli ya da trafik işaretinin olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde durmak, geçiş hazırlığında olan yayanın geçmesine müsaade etmek zorundadırlar.
    1 Yil, 6 Ay önce
  • 1 Yil, 6 Ay önce
  • Covid-19 aşılarınızı ve hatırlatma aşılarınızı Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda mutlaka yaptırınız.
    1 Yil, 6 Ay önce
EURO
34.8255
DOLAR
32.4527
ARŞİV

°C
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Trabzonsporun Bu Yıl ki Durumunu Nasıl Buluyorsunuz?
Bu ankete toplam 5 kişi katıldı.