Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.sahilhaber.com/haber-detay/132_depremzede-cocuklar-gonullerince-eglendi

TRABZON

Tümü

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

(15 Ay, 27 Gün önce) 0 Yorum
Trabzon'a gelen misafir depremzede çocuklar gönüllerince eğlendi

Türkiye deprem faciası ile sarsıldığı 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelen depremlerde 11 ilimizde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve acılarına bir nebze de olsa ortak olmak için tüm yurtta seferberlik başlatıldı. Bölgeye götürülen yardımlarda; yeme, içme, giyim, ev eşyası yanında barınmak için çadır konteyner depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaya çalışılmaktadır. Bunların yanında Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları boşaltılarak depremzedelerin hizmetine sunulmuştur. Bunlarla beraber deprem bölgesi dışında kalan illerimizde de turizm işletmecileri otellerini misafirlerin hizmetine sunmuştur. Bazı vatandaşlar da imkanları dahilinde ihtiyaç fazlası evlerini misafirlerin kullanımına açmıştır.

Deprem bölgesinde her ile bakanlar görevlendirilmiştir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY Malatya ilinde görevlendirilmiştir bakanın talimatı ile bir çok Kültür ve Turizm İl Müdürleri ile beraber Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Tamer ERDOĞAN ve Şube Müdürü Ahmet KARABELA Malatya iline gitmiştir ve halen orada bulunmaktadır.

Trabzon halkı üzerine düşeni yapmak için evini ve otellerini depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. Bölgeden ilimize misafirlerimiz gelmeye devam etmektedir. İl genelinde 2000-2500 civarında ailenin geldiği tahmin edilmektedir. Gelen misafirlerin morallerini biraz düzeltmek acılarını unutturmak için il genelinde çeşitli etkinlikler planlanmaktadır.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun talimatıyla Trabzon Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirğinde İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ev sahipliğinde 29 kişilik depremzede çocuklara çocuk kütüphanesinde etkinlik düzenlenmiştir. Etkinliğe Vali İsmail Ustaoğlu katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurhüda Seha Sağlam, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Feyhan Kurnaz ve kütüphane personeli katılmıştır.

Etkinlik Tiyatrocu Erkan Sağlamın çocuklar için hazırlayıp sunduğu muhteşem gösterisi ile başladı ve ardından çocuklara çizgi film izletilmiştir. Etkinlikte çocuklara çay meyve suyu, pasta ikramı yapılmıştır.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre bu tür etkinlikler devam edecektir. Depremzede misafirlerin morallerini düzeltmek için ilimiz elinden gelenini fazlası ile yapmak kararlığındadır.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • Yayalara Mutlaka Öncelik Tanıyın : Karayolları trafik kanunumuzun 74. Maddesinde sürücülere önemli bir yükümlülük yükleniyor. Deniliyor ki sürücüler herhangi bir görevli ya da trafik işaretinin olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde durmak, geçiş hazırlığında olan yayanın geçmesine müsaade etmek zorundadırlar.
    1 Yil, 7 Ay önce
  • 1 Yil, 7 Ay önce
  • Covid-19 aşılarınızı ve hatırlatma aşılarınızı Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda mutlaka yaptırınız.
    1 Yil, 7 Ay önce
EURO
34.5334
DOLAR
32.1770
ARŞİV

°C
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Trabzonsporun Bu Yıl ki Durumunu Nasıl Buluyorsunuz?
Bu ankete toplam 5 kişi katıldı.